УГЛЕДНИ ЧАСОВИ 2015/16.

Угледни час „ Обредне песме“

  1. септембра одржан је угледни час из српског језика и историје под називом „ Обредне песме“. Ученици су у групама сакупљали материјал помоћу кога су представљали одабране српске народне обредне песме. На часу се могла видети креативност коју ученици имају, њихова вештина презентовања, драматизације, као и изузетне језичке и дигиталне компетенције. Час је одржан у петом разреду са одељењима 5/1 и 5/3, а аутори часа су Љиљана Ивановић Јованчевић и Марија Алексић.

CAM01244 CAM01243 CAM01245 CAM01246

Пишемо своју бајку

Ученици петог разреда су на часовима српског језика стварали сопствену бајку и путем истраживања учили о карактеристикама ове епске врсте. Подељени су у групе са одређеним типским јунацима уз задатак да, поштујући карактеристике бајке, осмисле сами причу. Деца су показала изузетну креативност, па су продукти рада били изузетни- урађени су стрипови, илустрације, презентације и видео записи.

IMG_5299 IMG_5297 IMG_5292 IMG_5287

Угледни час „ Покошена ливада“

Угледни час је одржан 19.новембра у одељењу 5/3. Час је одрађен као тематско повезивање српског језика и биологије, а тема је била песма Десанке Максимовић Покошена ливада. Ученици су учили разлику између субјективног и објективног описивања, а имали су прилику и да покажу своју креативност и умеће у писању песме. Реализатори часа биле су Љиљана Ивановић Јованчевић И Љиљана Глођовић Пантић.

 

Женидба Душанова у свету стереотипа и предрасуда

Угледни час српског језика у корелацији са историјом одржан је 15.12.2015. у одељењу 5/3. Ученици су тражили стереотипе и предрасуде у песми Женидба Душанова и у Душановом законику. Били су веома заинтересовани и укључени у рад. Иако су тек пети разред, успели су да усвоје појам предрасуде на прави начин, па и да раде на разбијању истих. Психолог школе сматра да је пети разред право време да се крене у разговор са ученицима, на овај начин, о темама као што су стереотипи и предрасуде. Аутори часа, Љиљана Ивановић Јованчевић и Марија Алексић, сматрају да је час био веома занимљив ученицима.

Постави коментар

Постави коментар

Блог на WordPress.com.